Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Türkiye’deki yükseköğretimin yükselen değerlerinden bir tanesi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bir bölüm ancak yine de birçok öğrencinin ve velinin aklında sadece ‘’şef’’ yetiştiren okul olarak kodlanmış durumda. Oysaki hareket alanı çok geniş bir bölüm ve eğer ki bu alanda eğitim görmeyi düşünenlerdenseniz bu yazıyı okuduktan sonra bölümü daha da çok seveceksiniz.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunlarını geniş bir iş yelpazesi bekliyor. Yiyecek-içecek işletmeleri ve oteller ilk ve en bilinen iş alanı. Bu alanların mutfaklarında çalışabilecek mezunlar kendi işletmelerini de kurabiliyorlar. Nişantaşı Üniversitesi gibi öğrencilerine işletme bilgisi de sunan üniversiteler, geleceğin şeflerine kendi isimlerini yayma fırsatı da sunuyor.
Mezunların yapabileceği işlerden biri de akademisyenlik. Geleceğin şeflerini ve gastronomi uzmanlarını yetiştirmek isteyenler akademik kariyer seçeneğini seçebiliyorlar.
Ayrıca, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunlarının mutfakta çalışmak gibi bir zorunlulukları yok. Mezunlar restoran zincirlerinde ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında denetçi olarak çalışabiliyorlar. Diğer yandan bu bölümü bitirenler köşe yazarlığı yapabilecekleri gibi kendi kitaplarını da yayımlayabiliyorlar. Kısacası yiyecek alanının tümünü kapsayan bir iş yelpazesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunlarını bekliyor.
Kaynak: Ntv